Harderwijk Dolphins verliezen eerste competitieduel

ROTTERDAM – De rugby spelers van de Dolphins hebben hun eerste officiĆ«le competitiewedstrijd verloren. Regerend landskampioen Rotterdam Pitbulls was te sterk voor de Harderwijkse formatie en won met 54-24

door Marcel Zakonski

In de de eerste competitiewedstrijd van het NRLB seizoen 2017 reisde nieuwkomer Harderwijk Dolphins af naar Rotterdam voor haar eerste wedstrijd. Op het veld waar beide ploegen begin april nog een internationaal nines toernooi speelden ging men voor het eerst de confrontatie met elkaar aan.
De Pitbulls begonnen voortvarend aan de wedstrijd en scoorden al in hun 2e aanval de eerste try van de wedstrijd. De Dolphins haddden hun handen vol aan de grote voorwaartsen van de tegenpartij en moesten alle zeilen bijzetten om goede tackels op ze te maken. Toch kon er niet voorkomen worden dat de Rotterdammers nog tweemaal een try maakten. De conversies werden benut, waarmee er na een kwartier spelen een 18-0 stand op het scorebord stond.
Harderwijk had inmiddels de organisatie beter op orde en kwam daarmee vaker in de buurt van de try-lijn. Het harde werken werd beloond met een try van Benjamin van Bodegraven, en 6 minuten later was het invaller Santino Landus die de stand wat draaglijker maakte: 18-8. De Pitbulls hadden inmiddels steeds meer moeite om door de Harderwijkse defensie heen te breken. Desondanks kon er voor rust nog tweemaal gescoord worden. Na 40 minuten klonk er bij een stand van 28-8 het rust signaal.

Waar Rotterdam het vooral moet hebben van de sterke voorwaartsen, zit de kracht van de Dolphins in de snelle backs. Halverwege de tweede helft begint dat zich uit te betalen en word er een try gemaakt door Sam Yates. Even later is het wederom Santino die zich los vecht van een aantal verdedigers en na een lange run de bal achter de try-lijn drukt. Wanner ook Ted vd Kamp een try scoort en Daniel de Ruiter inmiddels 2 coversies tussen de palen heeft geschoten is het verschil nog maar 8 punten: 32-24.
De Pitbulls doorbreken de sterke periode van Harderwijk met hun 7e try van de wedstrijd. Harderwijk blijft met gevarieerde aanvalsplannen werken maar komt niet meer tot scoren. In de laatste fase van de wedstrijd weten de Rotterdammers dat nog 3 maal te doen, waardoor er uiteindelijk een iets geflatteerde uitslag van 54-24 op het scorebord staat.
Harderwijk kan zeer tevreden terug kijken op haar eerste competitiewedstrijd en zich opmaken voor de partij van 6 mei tegen de Amsterdam Cobra’s.